Grabovica: Žrtve su danas svjedočile pravdi

Omer Kavazović
Grabovica: Žrtve su danas svjedočile pravdi
FOTO: Arhiv / Grabovica: Sud treba da postupi po svim dokazima

Žrtve koje su prisustvovale današnjem izricanju presude Radovanu Karadžiću zadovoljne su doživotnom kaznom zatvora ali izostaje žal zbog toga što balkanski krvnik nije osuđen za genocid u sedam općina na području manjeg bh. entiteta, kazao je za Radiosarajevo.ba Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece Sarajeva.

Radovan Karadžić dobio DOŽIVOTNU KAZNU ZATVORA!

„Dobro je što je potvrđen udruženi zločinački poduhvat za granatiranje Sarajeva te da je potvrđen genocid u Srebrenici, žrtve su danas svjedočile pravdi“ kazao nam je iz Haaga Grabovica.

Dodao je da je ova presuda poruka bh. vlastima da konačno učine nešto po pitanju negiranja genocida.

„Ovo je lekcija da se trebamo pozabaviti negiranjem genocida i da se to konačno uvede u zakon, da se takvi postupci kazne. Također ovo treba biti i poruka da se sklone svi nazivi ulica koji nose ime po ovom ratnom zločincu“ istakao je Grabovica.

Na kraju je poslao poruku i mladima u Bosni i Hercegovini.

„Mladi treba da vide i nauče ko je ovaj čovjek, da je on jedan krvnik i zlotvor i gospodar zla. Također, poslije ulica, treba skloniti i nazive mjesta u kojima se mladi okupljaju kao što je studentski dom na Palama. Mladi trebaju da nastave život u ovoj Bosni i Hercegovini i da nauče sve o prošlosti Bosne i Hercegovini i da u ovoj lijepoj državi zajedno žive i zajedno se druže“ poručio je na kraju Grabovica.

Sve o presudi Radovanu Karadžiću čitajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije