Grabar-Kitarović o presudi Karadžiću: Trajna opomena velikosrpskim ideolozima

Fena
Grabar-Kitarović o presudi Karadžiću: Trajna opomena velikosrpskim ideolozima
Foto: AA / Kolinda Grabar-Kitarović

Presuda Radovanu Karadžiću ne može vratiti u život desetke tisuća žrtava i ublažiti bol njihovih obitelji, no mora poslužiti kao trajna opomena o pogubnosti velikorpske politike, poručila je u srijedu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Radovan Karadžić pravomoćno je u srijedu osuđen na doživotni zatvor za genocid i ratne zločine u BiH. 

Time je Mehanizam za međunarodne kaznene sudove (MICT), nasljednik ICTY-ja povećao Karadžićevu prvostepanu kaznu koja je iznosila 40 godina zatvora. 

"Današnja odluka konačna je presuda jednom glavnih ideologa i izvršitelja velikosrpske politike, koja se nije ustručavala genocida i drugih najtežih međunarodnih zločina protiv Hrvata i Bošnjaka u cilju stvaranja tzv. velike Srbije", saopćila je hrvatska predsjednica. 

"Presuda ne može vratiti u život desetke tisuća žrtava i ublažiti bol njihovih obitelji i preživjelih, no mora poslužiti kao trajna opomena o pogubnosti te politike", zaključila je Grabar-Kitarović, javlja Hina.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije