Gori zgrada kantonalne Vlade u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Gori zgrada kantonalne Vlade u Mostaru

Zapaljena je zgrada Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona u zapadnom Mostaru. Demonstranti su srušili i jarbol sa zastavom kantona, dok grupe od po desetak osoba ulaze u zgradu Vlade kantona bacaju van informatičku opremu i dokumente, javlja Anadolija.

Istovremeno, pred zgradom Vlade HNK-a masa od oko 4.000 ljudi skandira "Mostar se probudio".

Policija još ne intervnira. Kako javlja dopisnik Anadolije, nekoliko puta došlo je incidenata između samih demonstranata.

Prethodno, neposredno nakon dolaska pred zgradu Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona u zapadnom Mostaru, demonstranti su počeli kamenovati zgradu, razbivši stakla na prozorima, a potom su kroz glavni ulaz ušli u objekat izbacivši opremu iz portirnice.

Prije toga, neformalni vođa protesta Muharem Hindić Mrvica pokušao ih je smiriti i odvratiti od činjenja materijalne štete, no nije uspio u tome.

Podsjećamo, oko tri hiljade nezadovoljnih građana okupilo na Španskom trgu u Mostaru danas popodne kako bi izrazili nezadovoljstvo radom svih nivoa vlasti, posebno onih u Mostaru. Demonstranti su uzvikivali parole upućene gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću, "Ljubo, odlazi" i  "Ljubo, lopove".

Protestirali su najprije ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru, a potom su krenuli prema zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona u zapadnom dijelu grada.

Inače, ove proteste prate specijalne jedinice MUPa- HNK-a i Zapadnohercegovačkog kantona, uz redovnu policiju Mostara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije