Goražde dalo podršku uhapšenim pripadnicima Armije BiH

Radiosarajevo.ba
Goražde dalo podršku uhapšenim pripadnicima Armije BiH
/ Foto: Gorazdeonline.ba


Nekoliko hiljada Goraždaka dalo je podršku četvorici pripadnika 31. Drinske udarne brigade, uhapšenih zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, javlja Gorazdeonline.ba.

Protesti podrške uhapšenim borcima Armije BiH

Članovi porodica uhapšenih, građani, saborci, kao i predstavnici boračkih udruženja ogorčeni su jer misle da da se u ovom gradu najprije hapse žrtve, jer, kako kažu, za zločine počinjene nad stanovnicima Goražda, svih 1366 dana rata opkoljenog grada, još niko nije odgovarao.

"Svako od nas koji smo branili gole živote može da bude procesuiran. Hvala vam što dajete podršku ovim ljudima i njihovim porodicama, na taj način dajete je i nama, i mi jedino imamo povjerenje u vas građane ovoga grada i nikoga više, poručio je Sijerčić, ogorčen što vlasti države BiH dozvoljavaju  da se u Goraždu  demonstrira sila, hapse  branioci i vode u Republiku Srpsku", rekao je za Gorazdeonline Abduselam Sijerčić-Pelam, predsjednik Udruženja  „Veterani rata Goražde" i ratni komandant 31. Drinske udarne brigade.

Bivši pripadnici Armije BiH dovode se u vezu s ubistvima zarobljenika srpske nacionalnosti. Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS), pripadnici Armije RBiH su u septembu 1992. godine iz službenih prostorija Policijske stanice Goražde izveli sedam zarobljenika koji su uhapšeni na lokalitetu releja Trovrh, nakon čega su ih odvezli na lokalitet Leđava u mjestu Kopači, gdje su ih, navodno, ubili, javlja agencija Anadolija.

Fotografije sa protesta možete pogledati u galeriji preuzetoj sa portala Gorazdeonline.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije