Goraždani se strogo pridržavaju mjera: "Radite to najbolje u cijeloj državi"

B. T.
Goraždani se strogo pridržavaju mjera: "Radite to najbolje u cijeloj državi"
Foto: Fena / Goražde

I testovi na koronavirus koji su jučer poslani na analizu iz Goražda također su negativni. Na svu sreću, tako je već danima unazad, pa se broj zaraženih od COVID-19 u ovome gradu zadržava na šest. 

"Hvala vam za odgovoran pristup! Nastavite se pridržavati naredbi i primjenjujte mjere zaštite", napisala je jutros na Facebooku Edita Velić, komandantica Kriznog štaba Bosanko-podrinjskog kantona Goražde. 

Putem društvenih mreža, svoje sugrađane redovno obavještava o aktuelnoj situaciji, pri čemu ne zaboravlja da se zahvali svojim sugrađanima na odgovornom ponašanju.

"Poštovani i građanke, radujemo se svim rezultatima koji govore u prilog činjenici da se svi zajedno pridržavamo mjera opreza i poštujemo naredbe. Hvala vam na dosadašnjem odgovornom pristupu, na strpljenju i disciplini u primjeni širokih i opsežnih mjera zaštite. U ovom trenutku to radite najbolje u cijeloj državi! Vi ste zaslužni jer smo prolongirali uzlazni dio krivulje. Nastavimo ovako i čuvajmo se međusobno", poručila im je u jednoj od objava. 

Edita Velić - undefined

FOTO: Facebook: Edita Velić

I u izjavi za Radiosarajevo.ba kaže da su Goraždani po pitanju poštivanja mjera zaista uzorni. 

"Svako jutro kad dobijemo izvještaj iz policije, vidimo da gotovo nije bilo prekršaja. posebno kada je u pitanju poštivanje policijskog sata, mislim da do sada nismo imali ni jedno kršenje. I kršenje ostalih mjera vrlo je rijetko, poštuje se socijalna distanca i izolacija. Jedini izuzetak su vozači, koji ne budu zatečeni na adresi, ali oni su zapravo na novim turama, pa se to praktično i ne može smatrati kršenjem izolacije. Što se tiče okupljanja, jedino smo jučer imali malo, zbog podjele penzija", kazala nam je Velić. 

Dodala je da je raduje informacija da nema novih slučajeva posljednjih 11 dana.

Kako je objasnila, uzorci iz Goražda su bili negativni, izuzev jednog prošle sedmice, kada je jednoj osobi potvrđen COVID-19 na drugom testiranju. I jučer je jedna od ranije pozitivnih osoba testirana, ali je nalaz negativan. 

Izrazila je nadu da će tako i ostati i da će Goraždani i dalje poštivati sve mjere koje donose nadležni. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije