Godišnjica smrti Amara Mistrića: Sarajevo ne smije zaboraviti...

Radiosarajevo.ba
Godišnjica smrti Amara Mistrića: Sarajevo ne smije zaboraviti...

U sarajevskom kafiću Ocho Rios 13. augusta 2009. godine ubijen je dvadesettrogodišnji Amar Mistrić. Amar je tada bio konobar i suvlasnik objekta u kojem je nastradao. Te nesretne večeri dva mladića, nakon što nisu poslužena pićem, pucali su u konobara i nanijeli mu teške povrede uslijed kojih je dva sata kasnije preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Policija je privela dva lica koja su pomogla pri bjekstvu mladićima koji su pucali. Osumnjičeni za ubistvo Mistrića, Anel Herak i Edin Vuk, nekoliko dana su proveli u bjekstvu. Nakon počinjenog krivičniog djela pobjegli su u Hrvatsku u Omiš, gdje ih je i uhapsila hrvatska policija. Ubrzo su izručeni pravosudnim organima BiH.

Za svirepo ubistvo Amara Mistrića osuđen je Edin Vuk na 18 godina zatvora, dok je Anel Herak za nasilničko ponašanje u istom slučaju osuđen na četiri godine zatvora.

Podsjetimo, nakon ubistva Amara Mistrića u Sarajevu su danima trajali protesti građana. Tražili su hapšenje počinitelja ubistva, ali i veću sigurnost u gradu. Šest godina kasnije Sarajevo nije sigurniji grad. Mnogi će se usuditi reći kako stanje iz godine u godinu postaje lošije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije