Godišnjica rada Udruženja za zaštitu kulturnog naslijeđa

Radiosarajevo.ba
Godišnjica rada Udruženja za zaštitu kulturnog naslijeđa


Udruženje za zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa općine Konjic sinoć (subota)  je svečano obilježilo petnaest godina uspješnog rada. 

Predsjednik Udruženja Dženan Kovačić, kolektivima i pojedincima zaslužnim za rad Udruženja uručio je zahvalnice. 

U proteklom periodu Udruženje je imalo veliku ulogu u čuvanju i promociji značajnih kulturno-historijskih spomenika, kao i pokretnog i nepokretnog kulturnog naslijeđa općine Konjic.

Pored ostalog, Udruženje je organiziralo odgovarajuće izložbe fotografija i rukotvorina, okrugli sto o djelu Pave Anđelića (1920-1985.), formiralo je školu slikanja i crtanja "Zuko i Lazo“, iniciralo proglašenje mnogih od ukupno 40 zaštićenih spomenika na području općine Konjic, te promoviralo više knjiga s odgovarajućom tematikom, gdje se posebno izdvajaju knjige o Konjicu autora prof. dr. Jusufa Mulića, koji je najzaslužniji za uspješan rad Udruženja, rekao je Dženan Kovačić, javila Fena.  

Na osnivačkoj skupštini Udruženja 17. septembra 1997. godine za predsjednika je izabran Dženan Kovačić, a za potpredsjednike profesori doktori Jusuf Mulić, Džemal Sokolović, Petar Mužijević i mr. Tomo Anđelić. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije