Godišnjica odbrane Stupa, Otesa, Azića...

Radiosarajevo.ba
Godišnjica odbrane Stupa, Otesa, Azića...

U organizaciji Općine Ilidža i Udruženja organizatora otpora veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branioca "Zelene beretke" danas je obilježeno 20. godina odbrane Otesa, Dogloda, Stupa, Azića, Bara, koji se ujedno proslavlja i kao Dan Mjesne zajednice Stup.
Centralna manifestacija održana je ispred prostorija MZ Stup

Delegacije Općine i Udruženja obišle su i položile cvijeće na spomen obilježja Stup II, Stupsko Brdo, šehidska mezarja "Kovači" i stadion "Lav", groblje "Sveti Josip", "Sveti Marko", spomen obilježje Pejton, Otes, "Porobić Stanić". 

"Ponosni smo što smo učestvovali u odbrani, nama, a i onima koji su izgubili svoje najmilije ostaje da ih pamtimo i nikad ne zaboravimo. Njihove žrtve su ogromne, jer da nije bilo njih danas se ne bi sigurno ni okupljali ", kazao je predsjednik Udruženja "Zelene beretke" Općine Ilidža Nusret Rovčanin

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i nekadašnji komandant "Zelenih beretki" Emin Švrakić uručili su 35 plaketa šehidskim porodicama, devet zahvalnica osoblju ratne ambulante Stup i 11 zahvalnica organizatorima otpora i onima koji pomažu radu Udruženja, prenijela je novinska agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije