Glavni odbor SDU: Nermin Pećanac nas više ne predstavlja

Radiosarajevo.ba
Glavni odbor SDU: Nermin Pećanac nas više ne predstavlja

Rukovodstvo Glavnog odbora SDU BiH uputilo je danas saopćenje u kojem se ograđuje od, kako su naveli, „bjesomučnih manipulacija i obmanjivanja javnosti i članstva iz tzv. Centrale SDU BiH, koja se svela na dva čovjeka, tehničko lice Nedžada Ahatovića i Nermina Pećanca sa pečatom u džepu“.

„Nermin Pećanac je odavno izgubio legalnost da predstavlja SDU BiH, jer deset članova Predsjedništva od petnaest mu je uskratilo podršku. Podrška mu je uskraćena od njegove baze Kantona Sarajevo, svih 8 općinskih organizacija, od koje su neke i donijele odluke da ukoliko Nermin Pećanac ostane Predsjednik SDU BiH, članstvo tih općinskih organizacija će napustiti u SDU BiH.

Podršku Sarajevskim organizacijama SDU BiH, Kantonalnoj organizaciji SDU BiH Sarajevo, kao i stavovima Predsjedništva SDU BiH, dali su i vijećnici iz Sarajevskih općina njih 14 od 17, kao i dva vijećnika iz općine Kladanj, kao i vijećnik iz Općine Konjic. Također, sva tri gradska vijećnika Grada Sarajeva, kantonalni poslanici Sarajevskog i Tuzlanskog kantona, kao i dva delegata u Domu naroda FBiH“, navodi se u saopćenju i dodaje:

Podršku ovim stavovima dali su i rukovodstva novoformiranih općinskih organizacija iz Tuzle, Mostara, Bugojna, Gornjeg Vakufa i Konjica.

„Javnost mora biti upoznata da Nermina Pećanca podržavaju samo 3 vijećnika u Kantonu Sarajevo i to njegov sin, Damir Pećanac, Adis Hadžihasanović, vijećnici u Općini Novo Sarajevo, te Esad Piknjač iz Vogošće, ali je zato izbornim inžinjeringom osigurao SNAŽNU podršku iz Milića, Bratunca, Maoče, Olova i sličnih općina u kojima SDU BiH do sada nije imala organizacije.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije