Glavni odbor PDP-a: Neuspješan mandat koalicije SNSD-SDA-HDZ

Radiosarajevo.ba
Glavni odbor PDP-a: Neuspješan mandat koalicije SNSD-SDA-HDZ
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Glavni odbor PDP-a

Glavni odbor Partije demokratskog progresa (PDP) održao je sjednicu u Istočnom Sarajevu posvećenu aktuelnoj političkoj situaciji i pripremama za lokalne izbore.

Potpredsjednik PDP-a, Igor Crnadak, na današnjoj sjednici je imenovan za šefa Glavnog izbornog štaba, saopćeno je iz PDP-a.

Glavni odbor PDP-a donio je zaključak da je dosadašnji tok mandata koalicije SNSD-SDA-HDZ na BiH nivou je u potpunosti neuspješan, te da tokom ovog perioda nije započet nijedan pozitivan proces, niti su vladajuće stranke pokazale sposobnost da riješe bilo koji od značajnijih problema u RS i BiH.

„Glavni odbor PDP smatra da se u RS dešava nastavak ekonomskog propadanja Republike Srpske pod upravljanjem SNSD-a i njihove koalicije, što se
posebno ogleda u činjenici da investicija gotovo da nema, da se nastavlja proces
nekontrolisanog zaduživanja, te da sve veći broj ljudi odlazi iz RS zbog
potpune besperspektivnosti i nedostatka nade u bolje sutra“, navodi se u saopćenju.

Nadalje smatraju da Milorad Dodik i SNSD trebaju prestati s iznošenjem neistina i saopćiti istinu o odluci Predsjedništva BiH vezano za ANP, kojim je trasiran put BiH u NATO.

Ne podržavaju zakon o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koji su predložili SNSD i HDZ, smatraju da je stanje u pravosuđu RS i BiH neodrživo i podržavaju usvajanje zakona o prestanku mandata članovima VSTS, a protiv su povećanja stope PDV-a.

„Glavni odbor PDP podržava sve aktivnosti koje su usmjerene na postizanje dogovora o jednom kandidatu opozicije u što većem broju opština u RS“, saopćeno je iz ove stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije