Glavaš pušten iz pritvora (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Glavaš pušten iz pritvora (FOTO)

Branimir Glavaš je u 15:40 pušten iz pritvora. Iz Suda BiH u Sarajevu Glavaš je izašao podignutih ruku nakon čega se obratio novinarima:

"Izvanraspravno žalbeno vijeće današnjom odlukom je pokazalo kako jučerašnja odluka nije bila utemeljena jer ja sam građanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine", rekao je Glavaš.

"Ova odluka pokazuje da BiH ima budućnost uprkos svim svojim problemima jer je njeno sudstvo donijelo ovakvu odluku, dok bi u Hrvatskoj iz političkih razloga i političkih pritisaka ova odluka bila unaprijed poznata i drugačija", dodao je on..

Podsjećamo Glavaš je osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnih zločina protiv srpskih civila u Osijeku 1991, a istog dana je pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima od oktobra prošle godine.

Odlukom sudije Branka Perića, Glavašu je u četvrtak određen ekstradicioni pritvor koji je trebao trajati do 40 dana. Advokat Gržić je u četvrtak oko 16 sati podnio je žalbu na ovu odluku koja je danas prihvaćena.







radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije