Gdje su danas obustave, radovi, zastoji...

Radiosarajevo.ba
Gdje su danas obustave, radovi, zastoji...
Arhiv / Stanje na putevima
Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u BiH odvija bez dužih zastoja po pretežno suhom kolovozu.  

U cilju nesmetanog održavanja Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka - Vrbas 2016." danas do 24 sata, na snazi je obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta M-16 Karanovac - Crna Rijeka (lokalitet "Tijesno").  Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na putni pravac Banja Luka - Čađavica - Mrkonjić Grad.  

Zbog istovara radnih mašina danas od 9 do 10 sati najavljena je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-5 Donji Vakuf-Jajce u mjestu Babin potok-Krivače.  

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.  Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.  

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Izdvajamo dionice: Gornji Vakuf-Prozor, Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most.  

Na graničnim prelazima nema dužih  zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije