Funkcioniranje federalne vlasti: Čavara okupio čelnike FBiH

Radiosarajevo.ba
Funkcioniranje federalne vlasti: Čavara okupio čelnike FBiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Čavara s predstavnicima vlasti

Počeo je sastanak predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare s predstavnicima federalne izvršne i zakonodavne vlasti na kojem će biti nastavljeni razgovori o funkcioniranju vlasti u Federaciji BiH.

 
Sastanku prisustvuju dopredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, premijer Fadil Novalić,  federalna ministrica finansija Jelka Milićević, federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić. dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Jasenko Tufekčić, dopredsjedavajući

Također, na sastanku su i dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mladen Bošković, dopredsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Vesna Švancer, predsjednik Kluba zastupnika SBB-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Nasir Beganović i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Fuad Hadžimehmedović.

 Podsjetimo, sličan sastanak održan je prošle sedmice međutim dogovor o održavanju sjednica Vlade Federacije BiH (FBiH) i domova Parlamenta FBiH danas nije postignut, ali je dogovoren nastavak razgovora.

Cilj sastanka bio je zajedničko traženje rješenja za prevazilaženje trenutnog zastoja u radu federalnih institucija, da bi se stabilizovalo stanje u FBiH. 

Međusobno nerazumijevanje partnera u vlasti rezultiralo je zastojem reformskih procesa i stvaranjem nepovoljnog ambijenta za privredu, stoga je neophodno tražiti način kako što prije nastaviti raditi na dobrobit svih. 

"Odgovornost je na nama koji obavljamo javnu dužnost, da kompromisom dođemo do rješenja koje će pokrenuti procese s mrtve tačke", rekao je Čavara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije