Nastavak potrage za nestalim mladićem Amarom Ramićem iz Tuzle

Radiosarajevo.ba
Nastavak potrage za nestalim mladićem Amarom Ramićem iz Tuzle

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i danas (6. maj) su drugi dan nastavili potragu za nestalim mladićem Amarom Ramićem (21) iz Tuzle.

Jučer su pretražene lokacije u blizini Lovačkog doma i TV-repetitora na Majevici, a danas će se pretraživati još nekoliko lokacija za koje su, po dobijenim informacijama, postojale indicije da bi se mladić tu mogao nalaziti. Potraga je sa područja Tuzle, proširena i na Kalesiju, Ugljevik, Čelić, Zvornik i Bijeljinu.

Od ljudi koji su trenutno na terenu u Tuzli formirana su četiri tima koja će obići navedene gradove i druge lokacije. Osim pretraživanja lokacija vršit će se i indirektna potraga gdje će timovi lijepiti plakate sa slikom nestalog mladića i potrebnim informacijama kako bi se informisao što veći broj građana.

Danas se i Kantonalna uprava civilne zaštite Tuzla (KUCZ TK) stavila na raspolaganje, a u prostorijama njihovog Operativnog centra isprintani su navedeni plakati.

Sve pristigle informacije se provjeravaju u saradnji sa pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona koji pružaju podršku timovima FUCZ, a priključili su se i studenti sa Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli, inače kolege nestalog mladića Amara Ramića koji studira na ovom fakultetu.

Pripadnici FUCZ čine maksimalne napore da pronađu nestalog mladića, a u pripravnosti su i novi timovi da se uključe u potragu ako bude potrebno.

Amar Ramić (21) iz Tuzle nestao je u srijedu 2. maja nakon što je oko 16:20 sati izašao iz stana u kojem živi sa roditeljima, a njegov nestanak prijavljen je Policijskoj stanici Istok Policijske uprave Tuzla u četvrtak, 3. maja oko 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije