FUCZ: Potraga za mladićem koji je nestao na Ponijerima nastavlja se sutra

Radiosarajevo.ba
FUCZ: Potraga za mladićem koji je nestao na Ponijerima nastavlja se sutra
Foto: FUCZ / Potraga na Ponijerima

Pripadnici FUCZ i danas su nastavili potragu za mladićem koji je nestao na Ponijerima kod Kaknja.
Zbog loših vremenskih uslova i visokog snježnog pokrivača potraga je nastavljena smanjenim intenzitetom. Zajedno sa FUCZ na terenu su i policijski istražitelji koji poduzimaju potrebne radnje i postupaju po svakoj dojavi. Provjeravaju se sve informacije koje su proslijeđene policiji ili FUCZ od strane svjedoka ili iz nekih drugih izvora.

Tako je i jutros pregledana vikendica za koju je postojalo saznanje da je obijena i da je nestali mladić možda boravio u njoj. Ništa nije odneseno, pronađena je vreća za spavanje pa postoji sumnja da je koristio nestali mladić. Potražni pas GSS-a s vodičem izašao je na teren i pronašao trag osobe za kojom se traga te se pretpostavlja da je ona boravila u vikendici i koristila vreću za spavanje.
Teren je izuzetno težak a visina snijega na određenim lokacijama dostiže i 150 centimetara što onemogućva opsežnu potragu.

Timovi FUCZ nastavit će potragu prikupljajući informacije na terenu i, u skladu sa svojim nadležnostima, vršiti njihovu provjeru ili ih proslijeđivati policiji, ako se provjera odnosi na njene nadležnosti.
U stalnom su kontaktu s policijom kao i sa ostalim spasilačkim službama, CZ, volonterima i porodicom koji su uključeni u potragu, pa će, u skladu sa situacijom na terenu, intenzivirati potragu.

Podsjećamo, traga se za 22-godišnjim El-Eminom Hadžićem iz Kaknja koji je nestao 4. januara na Ponijerima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije