Frcaju iskre u Trojci, Mijatović otvoreno kritikovao: Moraju se preispitati odnosi!

5
Radiosarajevo.ba
Frcaju iskre u Trojci, Mijatović otvoreno kritikovao: Moraju se preispitati odnosi!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

U tzv. političkoj Trojci (koju čine SDP BiH, Naša stranka i Narod i pravda) došlo je do "frcanja iskrica". Prvi razlog je bila nedavna izjava sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić, dok je sada vlast, s naglaskom u Kantonu Sarajevo, oštro kritikovao i Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a.

Podsjetimo, nakon što su u glavnom bh. gradu na vratima porodice katoličke vjeroispovijesti napisane prijetnje smrću koje su motivirane vjerskom mržnjom, gradonačelnica je rekla da bi ova prijetnja mogla biti posljedica izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića:

“Ne želeći da umanjujem ozbiljnost ovog incidenta, moram naglasiti da bi ovo mogle biti posljedice izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji dodatno širi netrpeljivost među narodima".

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Odmah su reagovali iz Kluba Naše stranke u Gradskom vijeću Sarajeva koji su, između ostalog, poručili:

"Ni na koji način Milanovićev neupitni šovinizam ne smije biti opravdanje gradonačelnici za pravdanje prijetnji koju su doživjeli naši sugrađani, ali i svi katolici Sarajeva pa i sve Sarajlije".

Zatim je uslijedila histra reakcija SDP-a BiH, inače koalicionog partnera Naše stranke, koji su poručili:

"Sarajevski SDP, uključujući svakog našeg člana, a posebno naše izabrane zvaničnike, nikada, ničim i ni na koji način ne relativizira i ne pravda šovinističke ispade i napade na naše sugrađane. Naprotiv, to je u suštinskoj suprotnosti sa temeljnim idealima i postulatima na kojima SDP počiva".

U međuvremenu, danas se oglasio Mijatović koji je otvoreno kritikovao Trojku u Kantonu Sarajevu te poručio kako neki "koalicioni partneri otvoreno podržavaju "legitimno predstavljanje" i ono što vodi ka podjeli naše zemlje.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Poslednja tri meseca sam obišao nekoliko zemalja Evrope i razgovarao sa stotine naših ljudi koji žive van BiH, a koji su imali samo jedno pitanje hoće li opet biti rata?

Sva ova putovanja finansiram svojim sredstvima.

Vidim u Dubai-u ekskurzija na račun građana KS u trenutku kad se država raspada.

Posljednjih nekoliko meseci imao sam stotine sastanaka sa predstavnicina međunarodne zajednice, evropskim parlamentarcima, ambasadorima, svi sastanci su bili jako teški i često na ivici svađe jer sam zastupao stavove građanske BiH.

Na istim sastancima sam često čuo da neki koji su sa nama u koaliciji u KS nemaju problem da podrže legitimno predstavljanje i sve ono što vodi ka podjeli BiH!

Nema smisla da SDP BiH gine, a da 'koalicioni' vrše pripreme za izbore, a pri tome koriste svaku priliku da vrlo direktno pljuju i po meni i mnogim članovima rukovodstva SDP BiH.

Juče sam vrlo direktno na sjednici Predsjedništva SDP BiH rekao da se moraju preispitati odnosi u famoznoj 'trojci'

Ja sam neko ko vrlo direktno kritikuje i ukazuje na decenijski kriminal SDA, SNSD I HDZ i ko je uložio i svoj život i karijeru za državu BiH i SDP BiH, nema šanse da sve to stavim na kocku zbog onih kojima je BiH od Baščaršije do Marijin dvora!

Sad možete slobodno nastaviti sa bajatim spinovima kako sam Dodikov, Bakirov, Čovićev, ovo je samo početak šta ću sve otvoriti javno!", poručio je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije