Fratar iz Čapljine: "Uživao sam u potresu jer je Isus uz mene"

11
Radiosarajevo.ba
Fratar iz Čapljine: "Uživao sam u potresu jer je Isus uz mene"
Foto: Privatni album / Fratar Božo Radoš

Širom Bosne i Hercegovine, ali i većim dijelom Hrvatske, Crne Gore i Srbije, osjetio se u 23.08 sati u petak navečer jak zemljotres, koji je zvanično iznosio 5,6 stepeni po Richteru.

Nakon što je Bosnu i Hercegovinu i region pogodio jak zemljotres, na društvenim mrežama oglasio se fratar Bože Radoš iz Čapljine.

“Kakav potres?! Odavno nisam ovako uživao jer, upravo sam izmolio: Isus je uz mene. Još podrhtava… Mislim da je iznad šest stepeni. Slava Bogu Svesilnom!”, napisao je na društvenim mrežama fratar Bože Radoš.

Saznajemo: Podnesena krivična prijava protiv Predraga Bartule

Saznajemo: Podnesena krivična prijava protiv Predraga Bartule

U komentaru ispod je dodao je i: “Uživam kad Bog pokazuje čovjeku kako je manji od makovoga zrna ukoliko nije Njegov. U čemu je vaš problem?! Vas koji mi ne bi dopustili da uživam?”.

Lajkovima i komentarima su ga podržali mnogi, ali su ga neki i napali rekavši da je njegov status neprimjeren.

Kaluđer Radoš je poznat po svojim izjavama i snimkama koje objavljuje na YouTubeu.

U jednom se žestoko protivio Istanbulskoj konvenciji, dok se u onom iz 2018. obrušio na teoriju evolucije. Tada je rekao da postoje dvije vrste ljudi – oni koji vjeruju u Boga i oni koji veruju u – “životinjska carstva”.

Nedavno se proširio i snimak na kojem protestuje protiv epidemioloških mjera.

"Svako zna da voda čisti i da sebi ne sadržava nikakve viruse, ni obična, a kamoli blagoslovljena. Ali demonu smeta blagoslovljena voda jer ona je moćno sredstvo protiv demona i njegovih moći, pa i protiv moći koronavirusa", tvrdi ovaj fratar, prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije