Francuski fotograf treba vašu pomoć: Prepoznajete li osobe sa fotografija iz ratnog Sarajeva?

0
Radiosarajevo.ba
Francuski fotograf treba vašu pomoć: Prepoznajete li osobe sa fotografija iz ratnog Sarajeva?
Foto: Sniper Alley / Prepoznajete li osobe iz Hrasnice?

Francuski fotograf Pierre Ouzeau je uz pomoć Džemila Hodžića i njegove stranice Sniper Alley podijelio fotografije djece koje je snimio 1995. godine u Bosni i Hercegovini, u Hrasnici.

Kako je rekao, "Jedna osoba mi je pisala 2022. i rekla da se prepoznala na jednoj od mojih fotografija dok je sasvim slučajno gledala moju web stranicu. Sliku je objavio na Facebooku nakon čega su mi se počele javljati i druge osobe. Ova potresna priča me inspirisala da napravim projekat, pronaći što veći broj ljudi koje sam fotografisao 1995. godine i prikazati ovaj rad kroz izložbu u Hrasnici, Sarajevu 2025. godine, što bi bilo 30 godina poslije", naveo je SniperAlly u objavi.

"Veliki broj mojih fotografija se može vidjeti na njegovoj web stranici. Za ovaj projekat želim zamoliti osobe koje su se pronašle da mi pošalju svoj selfie kako bih mogao da ga povežem sa svojim fotografijama i tako napravim most između ratnih godina i danas.

U Zagrebu osvanuli skandalozni grafiti 'ubij ženu'. Muškarac priznao: 'Ja sam to uradio, evo zašto'

U Zagrebu osvanuli skandalozni grafiti 'ubij ženu'. Muškarac priznao: 'Ja sam to uradio, evo zašto'

Također bih volio da se ovaj projekat nastavi objavljivanjem knjige, prevedene na bosanski i francuski jezik, koja bi kroz tekstove i svjedočanstva ispričala lične priče svakog pojedinca."

HRASNICA 1995-2025 BUDI DIO PROJEKTA Ja sam Pierre Ouzeau, francuski fotograf koji je 1995. godine, tokom rata bio u...

Posted by SniperAlley.Photo on Tuesday, September 10, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije