Fra Andrija Nikić nam čestita dan uspostave NDH

Radiosarajevo.ba
Fra Andrija Nikić nam čestita dan uspostave NDH


Nakon što je u novembru prošle godine, tokom afere Deložacija Kardinala, ustvrdio da „turska vlast opet zulumari nad katolicima“, predsjednik mostarskog ogranka Hrvatskog kulturnog društva Napredak, fra Andrija Nikić je ponovno bosanskohercegovačkoj javnosti priuštio skandal.

U zvaničnom pozivu na promocije knjige admirala Davora Domazeta o domovinskom ratu, fra Andrija Nikić je svečarski i patetično čestitao – 10. april, Dan hrvatske državnosti.

„Na današnji dan prije 70 godina pukovnik Slavko Kvaternik, u ime Poglavnika dra Ante Pavelića, proglasio je uspostavu Nezavisne Države Hrvatske na svim hrvatskim povijesnim i etničkim prostorima. Taj nadnevak je za hrvatski narod jedan od najsretnijih i najslavijih dana u njegovoj novijoj povijesti“, stoji u e-mail poruci fra Andrije Nikića.

Nikić je ovu čestitku poslao na nekoliko desetina adresa, među kojima svi relevantni mediji u Hercegovini i Hrvatskoj.

„Onaj  uzhit, zanos i ono neizmjerno veselje koje je taj proglas, toga travanjskog dana, na Veliki četvrtak 1941. prouzročio u duši hrvatskoga naroda u čijoj je duši stoljećima, poput neugasivog ognja, tinjala želja za slobodom nije doživio željenu trajnost. Svim Hrvatima i Hrvaticama u Domovini i diljem svijeta želim - SRETAN  10. TRAVNJA - DAN HRVATSKE DRŽAVNOSTI!“, završava svoju čestitku Nikić.

Zagrebačka mladež obilježila godišnjicu NDH


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije