FOTO: Žustra rasprava poslanika na početku zasjedanja

Radiosarajevo.ba
FOTO: Žustra rasprava poslanika na početku zasjedanja
/ FOTO: AA

Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci je počela konstitutivna sjednica devetog saziva Narodne skupštine bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske.

Nakon izbora radnog Predsjedništva koga čine najstariji i tri najmlađa poslanika novog saziva entitetskog parlamenta, pojavio se i prvi problem koji je rezultirao i prvom pauzom skupštinskog zasjedanja.

Naime, poslanici NDP-a i PDP-a su ustvrdili da je došlo do povrede člana 9 Poslovnika o radu NSRS-a koji se odnosi na izbor članova komisije za izbor i imenovanje.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić zahtijevao je da u komisiji participiraju predstavnici svih stranaka koje imaju poslaničke klubove, odnosno po pet narodnih poslanika, umjesto samo predstavnika Socijalističke partije.

"I NDP i Koalicija Domovina osvojili su na izborima više glasova od Socijalističke partije i shodno tome prema poslovniku imaju pravo na svoje predstavnike u komisiji za izbor i imenovanje", podvukao je Čavić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije