FOTO: U Brčkom nevrijeme uzokovalo nove poplave

Radiosarajevo.ba
FOTO: U Brčkom nevrijeme uzokovalo nove poplave
/ Foto: Otisak

 Nakon Gračanice, Doboja, Bijeljine večeras je olujno nevrijeme praćeno jakim kišnim padavinama zahvatilo područje Brčko Distrikta i izazvalo je nove nevolje u južnom dijelu Brčko Distrikta, piše brčanski portal Otisak.  

"Voda je veoma brzo nadošla i nanijela nove poplave. Sreća kiša nije padala dugo, ali je nanijela velike štete. Mnogo kuća je pod vodom- kazao je za „otisak.ba“ Senad Lejlić iz Palanke. Vodene bujice su na više lokacije nanijele ogromne količine granja koje je zaštopalo protok vode ispod više mostova

Neđo Mićić-Tulija iz ronilačko-spasilačkog kluba „Nemo“ u Brčkom je u telefonskom razgovoru za „otisak.ba“ kazao da zajedno sa svojim spasiocima ide u Islamovac u južnom dijelu Brčko Distirkta gdje je kiša načinila ogromne štete na putu.

"Imamo informacije da je voda ozbiljno oštetila put. Idemo u Islamovac da vidimo da li treba nekoga od stanovnika evakuirati", kazao nam je Tulija.

.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije