FOTO: Turski ambasador u BiH održao predavanje sarajevskim studentima

Radiosarajevo.ba
FOTO: Turski ambasador u BiH održao predavanje sarajevskim studentima
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

"Aktuelna pitanja vanjske politike Republike Turske" bila je tema predavanja koje je studentima Fakulteta političkih nauka (FPN) u Sarajevu održao ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovine Cihad Erginay, javlja Anadolu Agency.

Ambasador Erginay je prije samog početka predavanja u izjavi za medije kazao kako se ovakvi sastanci sa studentima praktikuju od ranije.

"Na ovaj način studente želimo upoznati sa vanjskom politikom Republike Turske, ali i o drugim aktuelnim dešavanjima. Svakako da ovakvi skupovi budu prilika da i mi neke stvari naučimo od studenata, i zbog toga ih smatramo korisnim", rekao je Erginay.

Kazao je kako će se na današnjem predavanju, pored temeljnih principa vanjske politike Republike Turske, govoriti i o procesu ulaska te zemlje u Evropsku uniju (EU).

"Kao što znate, Bosna i Hercegovina je prije nešto više od sedmicu dana podnijela zahtjev za članstvo u EU. Tim povodom, danas želim ukazati i na neke veze i sličnosti kada su u pitanju naši procesi", rekao je Erginay.

Više slika sa predavanja turskog ambasadora pogledajte u galeriji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije