FOTO: Haris Džemat i Dino Bajrić pobjednici 'Skoka u Kazan'

Radiosarajevo.ba
FOTO: Haris Džemat i Dino Bajrić pobjednici 'Skoka u Kazan'
/ FOTO: Avaz

U Konjicu je danas na plaži Stari Pazar u organizaciji Triatlon asocijacija BiH u saradnji sa Eko asocijacijom "Gorsko oko" održano 17. Međunarodno takmičenje "Skok u kazan", koje je okupilo 15 takmičara iz BiH i Srbije. 

Nakon prve serije skokova, u drugoj seriji ostalo je sedam najboljih, a titulu pobjednika podijelili su Dino Bajrić iz Sarajeva i Haris Džemat iz Mostara. Trećeplasirani je Konjičanin, Danko Dangubić, piše Avaz.

Iako nije odbranio titulu prošlogodišnjeg pobjednika, Danko Dangubić je izuzetno zadovoljan, jer kako kaže, u Konjicu ima mnogo mladih skakača, koji će nastaviti tradiciju ovih ekstremnih skokova.

Inače, kazan je prirodno udubljenje u Neretvi dimenzija 2x2x2 metra i samo mala greška može biti kobna po život skakača. Posebno oduševljenje publike izazvao je Vedad Bašić, Mostarac, koji je skočio sa "hutbe". To je visina od 24 metra, i samo najhrabriji mogu skakati sa nje.

Skokove u Konjicu otvorio je 65-godišnji Salko Hebib, izvodeći revijalni skok.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije