FOTO: Građani Tuzle okončali mirni protest, sutra novo okupljanje

Radiosarajevo.ba
FOTO: Građani Tuzle okončali mirni protest, sutra novo okupljanje
/ FOTO: tuzla.danas.info

16:10: Anadolija javlja da je grupa od oko 200 građana blokirala magistralni put Tuzla - Zvornik u Kalesiji

15.47:  Demonstranti ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kanatona se razilaze, uz najavu da će i narednih dana nastaviti s mirnim protestnim okupljanjima.

14:30 Demonstranti protestuju mirno, nema incidenata. Građani Kantona Tuzla već peti dan protestuju tražeći svoja prava.

Pogledajte GALERIJU.

13:51 Građani Tuzle ponovo su se počeli okupljati ispred devastirane zgrade Vlade TK-a. U ovom trenutku ih je oko 300, a uglavnom je riječ o mladim osobama. Nose transparente na kojim piše: “Zajedno smo jači”, “Jedna država, jedna ljubav", javljaju tuzlanski mediji. U toku je sjednica Ekonomsko socijalnog vijeća (ESV) Tuzlanskog kantona. Kako javljaju tuzlanski mediji, ESV će predložiti mandatara i ministre za sastav nove Vlade TK-a.

Prema nezvaničnim informacijama, i danas će s početkom u 13 sati u Tuzli ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona biti održane mirne demonstracije, kao i u još nekim općinama tog kantona.

Za danas nema zvanično najavljenih okupljana građana na području Tuzlanskog kantona, rekao je Feni glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

On je potvrdio da je trenutna situacija u Tuzli mirna.

Radnici propalih firmi koji su godinama tražili svoja prava pred kantonalnim institucijama i organizatori protesta u Tuzli jučer su u Tuzli organizirali Plenum građana.

Organizatori su na sastanku naveli da borbu za svoja prava treba nastaviti demokratskim putem i na način da se čuju zahtjevi građana, a podršku su dali i pripadnici akademske zajednice u Tuzli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije