FOTO: Glavni odbor SDA prihvatio sporazum sa DF-om i Savezom za promjene

Radiosarajevo.ba
FOTO: Glavni odbor SDA prihvatio sporazum sa DF-om i Savezom za promjene
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Glavni odbor SDA na danas održanoj sjednici u Sarajevu prihvatio je informaciju Glavnog operativnog izbornog štaba Stranke o provedenim aktivnostima na Općim izborima 2014. godine.

Glavni odbor SDA se zahvaljuje aktivistima, članovima i simpatizerima na naporima uloženim u kampanji, te čestita na postignutim izbornim rezultatima Stranke i predsjedničkog kandidata.

Usvojena je informacija o provedenim aktivnostima radne grupe Predsjedništva Stranke na implementaciji izbornih rezultata.

Također, Glavni odbor SDA prihvatio je Sporazum o programskim principima potpisan od strane SDA, DF i Saveza za promjene iz RS-a. Zaduženo je Predsjedništvo SDA i njegova radna grupa da nastavi aktivnosti na implementaciji izbornih rezultata kako bi se formirale stabilne parlamentarne većine i uspostavila efikasna vlast na svim nivoima u BiH.

Organi Stranke nadležni za vođenje kadrovske politike, zaduženi su da prijedloge za izbore i imenovanja vrše po kriteriju kompetentnosti kandidata uz obaveznu prezentaciju programa rada s vizijom racionalizacije i poboljšanja efikasnosti u djelovanju institucije.

Zaduženo je Predsjedništvo SDA da aktivno prati realizaciju Izborne platforme, a posebno onog dijela koji se tiče ekonomskog razvoja i zapošljavanja, te da se na tu temu pripremi posebna sjednica Glavnog odbora. 

Na današnjoj sjednici verificirani su mandati članova Glavnog odbora i to Asima Mekića umjesto Salke Selmana, koji je podnio ostavku i novog člana Salkana Merdžanića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije