FOTO: Dionica autoputa Vlakovo-Tarčin

Radiosarajevo.ba
FOTO: Dionica autoputa Vlakovo-Tarčin

Javno preduzeće Autoceste FBiH d.o.o. Mostar danas su za novinar(k)e organizirali obilazak kompletne dionice Vlakovo-Tarčin ukupne dužine 20,2 km.

Izvođač radova na ovoj dionici, kako se podsjeća u saopštenju, je turska kompanija Cengiz Insaat, dok 60 posto radova izvodi 20-ak bh. kompanija.

U julu ove godine potpisat će se ugovor za izgradnju dijela sarajevske zaobilaznice (LOT 3A od Butila – do Vlakova, dužine 3 km). Predviđena vrijednost radova je 36 miliona KM, a radove će izvoditi Euroasfalt d.o.o. Sarajevo i ŽGP d.d. Sarajevo. Izgradnjom ovog dijela sarajevske zaobilaznice spojit će se izgrađeni dio autoceste sa dionicom Vlakovo – Tarčin.

Kompletna dionica će biti završena i puštena u promet do kraja 2014. godine, te će time funkcionalna cjelina biti 80 kilometara autoceste od Zenice do Tarčina.

Pogledajte fotogaleriju koju su nam, uz saopćenje, poslale JP Autoceste.

Ova dionica je dužine 20,2 kilometara i ukupna vrijednost izgradnje navedene dionice iznosi  722 miliona KM (sa PDV-om). Dionica predstavlja jedan od najzahtjevnijih projekata na Koridoru Vc i sastoji se od  tri poddionice:  Vlakovo–Lepenica (10,1 km), Lepenica–Suhodol (5,5 km) i Suhodol–Tarčin (4,6 km).


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije