Formirale se kolone: Na nekoliko graničnih prelaza pojačan promet vozila na izlazu iz BiH

1
AA
Formirale se kolone: Na nekoliko graničnih prelaza pojačan promet vozila na izlazu iz BiH
Foto: Printscreen / Zabilježen pojačan promet vozila

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

I dalje traje obustava saobraćaja za teretna vozila u mjestu Kaćuni (Kiseljak-Busovača), dok putnička vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom. Zbog otvorenja vjerskog objekta (džamija), izmjenjen je režim saobraćaja na ovom lokalitetu jutros od devet sati.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Naoružajte se strpljenjem: Evo na kojim graničnim prelazima je pojačan promet vozila

Naoružajte se strpljenjem: Evo na kojim graničnim prelazima je pojačan promet vozila

Prema prikupljenim podacima, danas se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća uz umjerenu frekvenciju vozila, po vlažnom ili suhom kolovozu.

"Vozače molimo da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Na vrijeme se informišite o stanju i prohodnosti puteva, kao i graničnih prelaza", saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica jug - Zenica sjever, kao i na magistralnim putevima: Tuzla - Lukavac, Bihać - Bosanski Petrovac (dionici Ripač - Dubovsko), Žitomislići - Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf - Travnik (Komar).

Povodom održavanja penjačkog festivala "Drill and Chill Festival", u kanjonu "Tijesno" do 17. septembra 2022. godine svakog dana od 11 do 11.45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu Banja Luka - Jajce, dionici Karanovac - Crna Rijeka. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati alternativnim pravcem preko Čađavice.

Na novoizgrađenoj dionici autoputa na Koridoru ”5c“ Tovira - Kostajnica, do 15. septembra izvode se testne vožnje, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju, kojom će se regulisati brzina kretanja. Za vrijeme trajanja probnog perioda korisnici ove dionice autoputa ne plaćaju putarinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije