Fondacija La Terra Nostra donirala 10.000 KM za Opću bolnicu Konjic

Radiosarajevo.ba
Fondacija La Terra Nostra donirala 10.000 KM za Opću bolnicu Konjic
Facebook / Konjic

Na inicijativu člana Upravnog odbora Adnana Behmena, švicarska dobrotvorna fondacija La Terra Nostra donijela je odluku da uputi pomoć Općoj bolnici Konjic i njezinom osoblju "koje se bori za svakog stanovnika te općine".

"Konjic je jedan od gradova koji je najviše izložen pandemijom koja trenutno vlada svijetom. Za razliku od ostalih gradova širom države, Opća bolnica Konjic nije dovoljno opremljena da se suprotstavi ovakvom izazovu. Odbor fondacije je prepoznao hitnost trenutne situacije u Konjicu. U skladu s tim, a u dogovoru sa bolnicom, već su prebacili prvih 10.000 KM u svrhu pomoći bolnici", kazala je Radiosarajevo.ba predstavnica Fondacije "La Terra Nostra" Alma Palo Aličehić.

Fondacija La Terra Nostra, koja ima za cilj da njeguje bosanske vrijednosti, pozdravlja sve dobre ljude koji u sebi nose "vrijednosti pomaganja i ljubavi prema svakom u nevolji da se pridruže".

"Članovi fondacije La Terra Nostra se trude da osiguraju dodatna sredstva kako bi pomogli građanima Konjica u ovim teškim vremenima", istakla je Palo - Aličehić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije