Fojnica: Predsjednici stranaka osudili prijetnje načelniku

Radiosarajevo.ba
Fojnica: Predsjednici stranaka osudili prijetnje načelniku


Nakon što su članovi Općinskog vijeća na svojoj Vanrednoj sjednici osudili prijetnje upućene načelniku Općine Fojnica Salkanu Merdžaniću, predsjedavajućem OV Fojnica Bogomiru Barbiću te nekolicini vijećnika, to su na zajedničkom sastanku učinili i predstavnici svih političkih stranaka koje djeluju u ovom gradu.

Naime, sastanak je održan na poziv načelnika Salkana Merdžanića a s ciljem relaksiranja postojeće napete političko sigurnosne situacije u Fojnici.

Svi učesnici sastanka podijelili su mišljenje da ove poruke trebaju biti ozbiljno shvaćene, da ih treba najoštrije osuditi te prepustiti nadležnim institucijama da rade na njihovom rješavanju, a da oni kao politički predstavnici trebaju uticati na javnost da ovakve stvari ne bi poprimile još ozbiljnije dimenzije, javlja Fojnica.ba.

Podsjećamo, u četvrtak 28.02.2013. na mobilne telefone načelnika Merdžanića i predsjedavajućeg Barbića su došle poruke u kojima im se prijeti smrću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije