Fojnica i Ahmetspahić napustili zenički zatvor

Radiosarajevo.ba
Fojnica i Ahmetspahić napustili zenički zatvor

Nakon što ih je Sud Bosne i Hercegovine oslobodio odgovornosti za pomaganje Mevlidu Jašareviću u izvršenju terorističkog napada na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Emrah Fojnica i Munib Ahmetspahić su napustili Kazneno-popravni zavod (KPZ) u Zenici, potvrđeno je agenciji Anadolija (AA) iz više izvora.

Predsjedavajući Sudskog vijeća Suda Bosne i Hercegovine Branko Perić ukinuo je pritvor Fojnici i Ahmetspahiću, koji su, utvrđeno je, nevini.

Njih su ispred zatvora dočekali rođaci i prijatelji. Iz Sarajeva u Zenicu uputili su se i njihovi advokati, jer su se sa Fojnicom i Ahmetpsahićem "htjeli vidjeti na slobodi".

Fojnica i Ahmetspahić oslobođeni su zbog nedostatka dokaza. Nije dokazano da su bili pripadnici terorističke grupe i da su organizirano pomagali Jašareviću u napadu na Ambasadu SAD-a.

Državljanin Srbije Melvid Jašarević je presudom Suda BiH osuđen na 18 godina zatvora zbog terorističkog napada na Ambasadu SAD-a u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije