Fizički obračun između policije i 'šetača'

Radiosarajevo.ba
Fizički obračun između policije i 'šetača'

U Banjaluci je večeras došlo do fizičkog sukoba između policije i 'šetača' koji se već četvrtu sedmicu okupljaju u znak protesta protiv uništavanja zelene površine u blizini Medicinske elektronike, tzv. Picinog parka.

Banjalučani u borbi za spašavanje parka

Aktivisti su, kao i prethodnih večeri, krenuli sa zbornog mjesta kod Starog hrasta ka zgradi RTRS-a u namjeri da, kako tvrde, mirno iskažu svoj odnos prema javnom RTV servisu RS-a. U tome su pokušali da ih spriječe policajci koji obezbjeđuju Administrativni centar Vlade RS, koji se nalazi pored zgrade RTRS.

Prema tvrdnjama nekih od učesnika i očevidaca, do incidenta je došlo kada je u neposrednoj blizini zgrade RTRS policija pokušala da zaustavi jednog aktivistu, koji je vozio bicikl. Biciklista je pao na trotoar, a uslijedila je reakcija s obje strane. Okupljeni građani su ispričali da su spriječili namjeru policije da ovog aktivistu, navodno, privedu. 

Situacija se ipak na kraju smirila, a šetači su se vratili na lokaciju Starog hrasta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije