Bajram / Ferhadija džamija: Muslimani iz Banje Luke poslali svima riječi nade i radosti

11. 08. 2019. u 08:23:00 Fena

Shares: 0

Muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović naglasio je da banjalučki Bošnjaci i na ovogodišnji Kurban-bajram pokazuju da se iz tog grada mogu poslati riječi nade i radosti.

"To je ono što sam primjetio jutros na licima svih vjernika", naglasio je Abdibegović, nakon bajram-namaza u banjalučkoj džamiji Ferhadiji.

Izrazio je nadu da će bajramski dani pokazati da se može živjeti u miru i suživotu.

Kurban-bajram čovjeka vodi, kazao je, ka smiraju, a dalje od materijalizma.

"Vjerujem da na svaki blagdan, a mi to doživljavamo na poseban način kada je u pitanju Kurban-bajram, pokazujemo jednu potrebu čovjekovog smiraja, unutar ovog materijalizma i konzumerizma, da čovjek može da kaže gdje se nalazi, gdje želi, šta voli da čuje i da vidi",  naglasio je banjalučki muftija.

Ljubav prema vjeri, domovini, čovjeku, bit će, kaže, pokazana kroz različite sadržaje, u svim porodicama i kućama, a kroz čin kurbana pružit će ruku darovanja.

Izrazio je zadovoljstvo jer je džamija Ferhadija bila puna vjernika i na ovaj Kurban-bajram: "Drago mi je da smo se okupili s Bošnjacima koji žive u ovom šeheru i koji su došli iz dijaspore."


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA