Ambasador Ferguson zapjevao pjesmu Zdravka Čolića

Radiosarajevo.ba
Ambasador Ferguson zapjevao pjesmu Zdravka Čolića
Ujedinjeno Kraljevstvo će nastaviti pružati pomoć RS-u i BiH, rekao je Edward Ferguson, ambasador te zemlje u BiH, na tradicionalnom prijemu upriličenom za predstavnike institucija RS-a, medija i poslovne zajednice u Banjoj Luci.

Ferguson je podsjetio da njegova zemlja putem raznih projekata ulaže oko 15 miliona maraka godišnje u BiH, a da veliki dio tog novca otpada i na projekte u RS-u, od pomaganja u izradi Transportne strategije RSa i projekata da se poboljša poslovno okruženje.

"Ulažemo u mlade talente putem Chevening stipendija i Fellowship programa, jačamo kapacitete institucija za borbu protiv korupcije, i policije za borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala. Razvijamo digitalni sektor i pomažemo britanskim investitorima da ulažu ovdje. Ujedinjeno Kraljevstvo će uvijek snažno podržati napore ka pozitivnim promjenama u RS-u i cijeloj BiH", rekao je on.

Ambasador Ferguson je na kraju svog pozdravnog govora otpjevao refren pjesme Jedna zima s Kristinom Zdravka Čolića.

Među gostima su bili predstavnici Narodne skupštine RS-a, Vlade RS-a, sigurnosnih i pravosudnih agencija, kao i brojnih novinskih kuća i institucija kulture.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije