Feraget: Krivična prijava protiv svih koji su ometali rješavanje slučaja

Faruk Zametica
Feraget: Krivična prijava protiv svih koji su ometali rješavanje slučaja
Foto: AA / Ifet Feraget i Suzana Radanović
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine najvjerovatnije će preuzeti slučaj David Dragičević, a advokat Davora Dragičevića - Ifet Feraget, istaknuo je za Radiosarjaevo.ba kako je loše što je VSTV reagovao tek nakon policijskog pritiska.

"Loše je što se VSTV pokrenulo tek nakon policijskog pritiska. Sama odluka pretpostavlja da se radi o krivičnom djelu u kojem se radi o šteti interesa države BiH. Moraju provjeriti sve okolnosti koje ukazuju da se radi o umiješanosti policije i nadležnih u sam slučaj David Dragičević. Pitanje odgovornosti i kako je moguće da nam okružna tužilaštva nisu sposobna da procesuiraju krivična djela ubistva.

Ko je odgovoran da se ovakvo krivično djelo prebacuje na Tužilaštvo BiH. Krivična prijava treba se podnijeti protiv svih onih koji su tražili da se ne pokreće istraga i onih koji su odgovorni za nestanak dokaza, nezakonito pribavljanje dokaza, odnosno jednom rječju onih koji su direktno ometali rješavanje slučaja David Dragičević", rekao je Ifet Feraget za Radiosarajevo.ba.

Kako saznajemo od izvora bliskih VSTV-u, procedura će ići na sljedeći način: Okružno tužilastvo poslat će predmet na ocjenu nadležnosti i navesti razloge zbog kojih smatra da bi se moglo raditi o nadležnosti Tužilaštva BiH, a onda Tužilaštvo BiH razmatra predmet i donosi odluku da li u predmetu ima njihove nadležnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije