Federalno ministarstvo obrazovanja: 519.000 KM za istraživačke projekte

Radiosarajevo.ba
Federalno ministarstvo obrazovanja: 519.000 KM za istraživačke projekte

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas će, s početkom u 11.00 sati, biti upriličeno potpisivanje ugovora o sufinansiranju/finansiranju naučno-istraživačkih i istraživačko-razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2013. godinu. 

Ugovore će potpisati federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić te rektori javnih visokoškolskih ustanova i direktori naučnih ustanova, a ovom činu prisustvovat će i članovi Savjeta za nauku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, javlja Fena

Inače, ove godine je Ministarstvo podržalo 35 projekata iz svih šest naučnih oblasti (prirodne, tehničke, biotehničke, društvene i humanističke nauke te biomedicina i zdravstvo), za što je izdvojeno ukupno 519.000 KM. 

Nakon potpisivanja ugovora, bit će održan i Radno-konsultativni sastanak o aktuelnom stanju u području nauke i visokog obrazovanja u Federaciji BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije