Federalni ministar: Policija neće imati milosti

Radiosarajevo.ba
Federalni ministar: Policija neće imati milosti

Kriminalci su sada spremni na sve
, čak i ubijati policajce, a svaki napad na policajca je direktan napad na državu. Mi to nećemo tolerirati, jer će policija beskompromisno reagirati i primijeniti sva sredstva, izjavio je ministar unutrašnjih poslova FBiH Predrag Kurteš.

S obzirom na to da se sigurnosna situacija definitivno pogoršava u BiH, Kurteš je poručio da se znamo i znat ćemo se obračunati sa svim kriminalom. 

"Policija neće imati milosti. Ne radi se ovdje o apelu, to je glasan i jasan stav", kazao je Kurteš i naglasio da je sigurnosno stanje itekako ozbiljno. 

On je istakao da tome doprinosi i politička i ekonomska situacija u cijeloj državi, pa nikakvim improvizacijama više nema mjesta

Kurteš je za današnji Dnevni list, kako prenosi Fena, najavio i energično razbijanje "institucionalne zaštite kriminalaca" i rezanje krakova kriminalne hobotnice sa svim što to podrazumijeva, uz naglasak da je na to policija potpuno spremna. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije