Federacija BiH: Poziv za podnošenje poreznih prijava

Radiosarajevo.ba
Federacija BiH: Poziv za podnošenje poreznih prijava

Porezna uprava Federacija Bosne i Hercegovine pozvala je obveznike podnošenja poreznih prijava - pravne subjekte, poduzetnike i građane da u propisanim, zakonskim rokovima, podnesu porezne prijave za 2012.

Godišnji izvještaj o ukupno isplaćenim plaćama i drugim ličnim primanjima za 2012. poslodavac/isplatilac podnosi nadležnoj organizacijonoj jedinici Porezne uprave FBiH , prema svom sjedištu, do kraja februara 2013.
Prijava poreza na dobit za 2012. godinu podnosi se nadležnoj poreznoj ispostavi prema sjedištu pravnog subjekta, a do 30. marta 2013. godine.

Godišnja prijava dohotka od zajedničkog obavljanja djelatnosti za 2012. podnosi se nadležnoj organizacionoj jedinici Porezne uprave FBiH na propisanom obrascu do kraja februara ove godine. Kako ističu iz Porezne uprave FBiH, javlja novinska agencija Fena, u istom roku podnosi se i specifikacija za utvrđivanje dohotka od samostalne djelatnosti za obveznike koji obavljaju zajedničku djelatnost. 

Godišnju prijavu poreza na dohodak za 2012.godinu fizičko lice/obveznik poreza na dohodak podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici Porezne uprave Federacije BiH do 31. marta 2013. godine. Obveznici koji obavljaju samostalnu djelatnost (osim zajedničke djelatnosti) u istom roku podnose i Specifikaciju za utvrđivanje dohotka od samostalne djelatnosti. 

Također, do kraja marta 2013. godine obveznici koji izdaju imovinu u zakup, uz odgovaralući obrazac, dužni su priložiti Pregled prihoda i rashoda od iznajmljivanja imovine, koji se odnosi na 2012. godinu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije