FBiH: Željeznice osigurale naftu, ali samo za kraći period

Radiosarajevo.ba
FBiH: Željeznice osigurale naftu, ali samo za kraći period

Za Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) osigurano je 60 tona naftnih derivata da bi željeznički saobraćaj bio u funkciji bh. privrede i građana. Iako se željeznički saobraćaj trenutno odvija otežano, nijedna linija nije obustavljena, rečeno je Feni u Željeznicama Federacije BiH.

Kao što je poznato, ŽFBiH ostale su prije nekoliko dana bez zaliha naftnih derivata čime je bilo ugroženo odvijanje putničkog i teretnog saobraćaja.

Nakon takvog alarmantnog stanja, v.d. predsjednika Uprave - generalni direktor ŽFBiH Nijaz Puzić i federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić pronašli su zajedno s Agencijom za javne nabavke BiH kratkotrajno rješenje.

Za dugoročno i normalno funkcioniranje željezničkog saobraćaja, kako navode iz ŽFBiH, potrebno je raspisati javni tender za nabavku nafte, koji je ostvariv tek nakon skorog imenovanja novih članova Uprave ŽFBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije