FBiH: Nema isplate invalidnina za 45 hiljada korisnika

Radiosarajevo.ba
FBiH: Nema isplate invalidnina za 45 hiljada korisnika

Invalidnine za 45.000 korisnika u Federaciji Bosne i Hercegovine neće biti isplaćene danas. Nakon smjene ministra finansija Ante Krajine čiji je potpis neophodan tranša ne može biti isplaćena.

Premijer FBiH Nermin Nikšić najavio je kako će Vlada sutra pokušati riješiti neke od problema, ali ne i imenovanje novih ministara. Predsjednik FBiH Živko Budimir za danas je najavio Konsultacije o imenovanju novog ministra, te najavio kako će uputiti poziv predsjednicima klubova stranaka u Parlamentu Federacije, javlja Radio Slobodna Evropa.

Bez invalidnina, osim RVI, ostat će i neratni invalidi, te civilne žrtve rata. Zbog toga iz Udruženja koja okupljaju invalidsku populaciju najavljuju oštre mjere protiv Vlade.

Jedno od mogućih rješenja je da Ustavni sud  proglasi privremene mjere, nakon kojih bi bila izvjesnija isplata invalidnina.Ustavni sud FBIH o smjeni ministra Krajine trebao bi se očitovati sutra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije