Fast-food 'Ferhatović' zatvoren zbog trovanja

Radiosarajevo.ba
Fast-food 'Ferhatović' zatvoren zbog trovanja

Ugostiteljski objekat "Fan Ferhatović" zatvoren je do daljnjeg, zbog sumnje da je više desetina osoba, koje su tokom proteklog vikenda zatražile medicinsku pomoć na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, zatrovano hranom konzumiranom u tom sarajevskom fast-fudu.
 
Glasnogovornica Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo Vildana Bosno potvrdila je  da su sanitarni inspektori iz pomenutog ugostiteljskog objekta uzeli 21 uzorak hrane i sirovina, 18 briseva radnih površina, dok će 11 uposlenika danas biti podvrgnuto medicinskim analizama. 
        
"Čim budemo imali rezultate tih analiza, Uprava za inspekcijske poslove saopštiće više detalja", kazala je glasnogovornica Uprave. 
        
Tokom proteklog vikenda na KCUS se javila  51 osoba sa stomačnim tegobama i visokom tjelesnom temperaturom, od kojih je 15 zadržano na Klinici za infektivne bolesti, dok su drugi pacijenti nakon pregleda otpušteni na kućno lijećenje, izjavila je glasnogovornica KCUS Biljana Jandrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije