Afera "Respirator" / I Fahrudin Solak je napustio zgradu Suda BiH

31. 05. 2020. u 16:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon što mu je uručeno rješenje Suda BiH, na slobodu je izašao i Fahrudin Solak, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite.

Naš fotoreporter je na licu mjesta gdje je zabilježio odlazak Solaka, a prethodno i Fadila Novalića, premijera FBiH, te Fikreta Hodžića, vlasnika Srebrene maline.

Podsjetimo, Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora Novaliću, Solaku i Hodžiću.

Mjeru pritvora predložilo je Tužilaštvo BiH zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i mogućnosti da sakriju ili unište dokaze. Za premijera Novalića pritvor je zatražen i zbog bojazni da bi puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti.

Ročište na kojem su odbrana i Tužilaštvo iznosili argumente za i protiv trajalo je maratonskih, sedam sati. Počelo je iza 20 sati u subotu navečer, a završilo je oko 3 sata ujutro u nedjelju.

Novalić, Solak i Hodžić su saslušani i osumnjičeni u sklopu istrage koja se vrši zbog nabavke 100 respiratora iz Kine koji su koštali 10,5 miliona KM.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA