Fahrudin Solak operiran na KCUS-u, van životne opasnosti

Radiosarajevo.ba
Fahrudin Solak operiran na KCUS-u, van životne opasnosti
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Fahrudin Solak

Direktor se osjeća dobro. U ovom trenutku je najvažnije da je van životne opanosti. Ekipa ljekara s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevo operirala mu je povrijeđenu ruku. Razgovarao je sa svojim najbližim. Želimo mu brz oporavak

Fahrudin Solak povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, prebačen u bolnicu

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, povrijeđen je u saobraćajnoj nesreći kod Konjica, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba . Nesreća se dogodila na ulazu u Konjic, a Solak je povrijeđen dok je upravljao motociklom. "Trenutno se nalazi u bolnici. U ovom trenutku mogu samo potvrditi da nije životno ugrožen.

To je za Radiosarajevo.ba kazala Majda Kovač, glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite, o zdravstvenom stanju Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite, koji je jučer u popodnevnim satima u Konjicu doživio saobraćajnu nesreću.

Podsjetimo, Solak je jučer na ulazu o Konjic doživio saobraćajnu nesreću dok je vozio svoj motocikl. U njega je udarilo putničko vozilo. U prvi mah se mislilo da se radi o težim tjelesnim povredama, ali je ubrzo stigla vijest da je van životne opasnosti i da nije životno ugrožen. 

Poznat stepen povreda Fahrudina Solaka nakon nesreće kod Konjica

Fahrudin Solak, načelnik Štaba civilne zaštite FBiH, zadobio je prijelom ruke, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Konjica, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba od osobe bliskoj porodici Solak. Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, povrijeđen je u saobraćajnoj nesreći kod Konjica, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba .

Kolima Hitne pomoći pomoći prebačen je jučer na KCUS, gdje je smješten i odmah pregledan. Nakon dodatnih pretraga ustanovljeno je da je povreda ruke teže prirode i da zahtjeva operativni zahvat, što su ljekari to uspješno danas i završili. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije