Fahrudin Solak: Bomba koja je jutros izmještena imala 100 kilograma eksploziva

Radiosarajevo.ba
Fahrudin Solak: Bomba koja je jutros izmještena imala 100 kilograma eksploziva

Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite jutros su oko četiri sata izmjestili bombu iz Drugog svjetskog rata, koju su iza ponoći pronašli građevinski radnici na području saobraćajnog kružnog toka u Sarajevu u naselju Buča Potok.

FOTO: Iz Buča Potoka izmještena aviobomba teška 250 kilograma

To je Feni potvrdio direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak.

Detaljnom analizom i pregledom je, kako je naveo, utvrđeno da je bomba engleske proizvodnje, teška oko 250 kilograma i da je imala 100 kilograma eksploziva.

"Stanje upaljača i njegova vrsta dozvoljavali su rad s bombom. Dakle, mogli smo je izmještati na drugu lokaciju i uništiti je", dodao je Solak.

Naglašava da su tokom protekle noći pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite pripremili sve radnje, zaustavili saobraćaj, evakuirali dio stanovništva te izmjestili opasnu napravu, što je trajalo oko tri sata. 

Ulica u kojoj je pronađena bomba je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u gradu kojom prolaze stanovnici naselja Rajlovac, Buča Potok i Boljakov Potok.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije