Fahrudin Radončić: SIPA je postala bosanski FBI

Radiosarajevo.ba
Fahrudin Radončić: SIPA je postala bosanski FBI

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Sarajevu danas je održana ceremonija dodjele priznanja Ministarstva sigurnosti BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu policijskim službenicima SIPA-e, nagrađenim za izuzetne rezultate rada u 2013. godini.

Priznanja Ministarstva sigurnosti BiH, policijsku medalju za hrabrost, zlatnu policijsku značku i srebrenu policijsku značku nagrađenim službenicima uručio je državni ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, dok je priznanja Državne agencije za istrage i zaštitu, reljefni amblem SIPA-e, nagrađenima uručio direktor Agencije Goran Zubac.

Ministar Radončić, govoreći o rezultatima SIPA-u u 2013.godini, rekao je da je ova Agencija postala veliki brend i velika Agencija koja pokazuje brilijantne rezultate. 

"SIPA je postala bosanski FBI i mislim da je protekla godina, pa i izrečene dugodišnje robije i oduzimanje imovine, pokazala s koliko efikasnosti, entuzijazma i profesionalizma ova Agencija za ponos radi svoj posao", rekao je Radončić, te dodao da, kada je riječ o sistemskoj korupciji, iduća godina mora biti prelomna u borbi protiv sistemske korupcije i organizovanog kriminala, piše Avaz.ba.

Zubac je, u obraćanju novinarima, rekao da je ova Agencija ispunila sve zacrtane ciljeve, koje su prije nepune dvije godine javno obećali.

Ko su dobitnici

Policijska medalju za hrabrost danas je uručena Vahidinu Šahinpašiću, dok su zlatnu policijsku značku dobili Jasmin Gogić, Duško Drljača, Zoran Gotovac, Mario Kapetanović, Borislav Čvoro, te Igor Kujača.

Srebrena policijska značka uručena je Aneru Hadžimahmeutoviću, Ameru Veizu, Slađenku Čerkezu, Novaku Mijoviću, Daliboru Miloševiću, Draganu Andriću, Jusufu Avdispahiću, Ljbiši Pandureviću, Kristini Jozić, Dženani Omerhodžić, Faruku Berbiću, Igoru Babiću,Davoru Jovoviću i Robertu Ristiću. 

Reljefni amblem SIPA-e uručen je ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću, Anđelku Hrgiću, Mirzi Lišinoviću, Jovici Mirosavljeviću, Darku Avramu i Dženanu Mandiću. Sat sa pohvalom dobile su Halida Pašalić i Nermina Jerković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije