Fahrudin Radončić: Plata će mi iznositi 1 KM

Radiosarajevo.ba
 Fahrudin Radončić: Plata će mi iznositi 1 KM


Lider Saveza za Bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić gostojući u emisji "Telering" na OBN-u osvrnuo se na aktuelnu političko-ekonomsku situaciju u BiH, najavivši obračun s državnom mafijom.

Radončić je istakao kako je ulazak SBB-a BiH u državnu vlast udovoljavanje volji naroda i početak odlučne akcije protiv kriminala i korupcije

„Preko 80 posto posto Bošnjaka je htjelo promjene. Prekopomnovanjem vlasti, mi u stvari želimo udovoljiti narodnoj volji“, rekao je Radončić koji je na pitanje o mogućem odbijanju SDA da napusti vlast odgovorio:

SDA ukoliko ne bude htjela napustiti fotelje, narod će sam uzeti štangle i otjerati ih s vlasti. Naši građani će izaći na ulice tražeći odgvornost zašto je neko uništio velike sisteme od UNIS-a, pa nadalje. Tražit će odgovornost zašto je neko tokom privatizacije uništio certifkate boraca, kao i zašto je uništeno 200.000 porodica na bazi žiranata i pogrešnog zakona ili duga Ljubljanske banke. Tražit će odgovornost i zato zbog čega neko već 20 godina ne gradi BiH.“


telering01 by webavaz

Sigurnosna situacija vrlo loša

Kako je objavio portal Dnevnog avaza, lider SBB-a BiH i budući državni ministar sigurnosti najavio je šta građani BiH mogu očekivati od ulaska njegove stranke u vlast.

Fahrudin Radončić, novi ministar sigurnosti

„BiH će početi bržim korakom hodati evropskim putem. Također ćemo kao stranka pokušati dati nove standarde političkog ponašanja, ali i inicirati Milorada Dodika, Dragana Čovića, Mladena Bosića i sve ostale da se zajedno okrenemo ekonomiji u interesu svih građana BiH“, rekao je Radončić, ističući tokom intervjua kako će njegova ministarska plata biti samo jedna KM, dok ostatak planira pokloniti u humanitarne svrhe.

U razgovoru tokom emisije, Radončić je govorio o izbornoj krađi od strane SDA, sigurnosnoj situaciji u BiH koju je okarakterisao kao veoma lošom, pokušaju bošnjačke državne mafije da ga se poveže sa kriminalnim miljeom, ali i potezima koje će prve povući kada postane ministar.


telering02 by webavaz



 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije