Fahrudin Radončić na požarištima kraj Jablanice

Radiosarajevo.ba
Fahrudin Radončić na požarištima kraj Jablanice

Nakon što na području Jablanice vatra bjesni već više od dvadeset dana, danas se ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić nalazi u posjeti općini Jablanica kako bi obišao područja koja je zahvatio šumski požar. 

"Trenutno se nalazimo na području Slatine, gdje su predstavnici Civilne zaštite općine Jablanica upoznali ministra Radončića o stanju na području Slatine i rejona Hidroelektrana "Jablanica" i upravo krećemo prema drugim požarištima o kojima ministar želi da se upozna", kazao je Feni pomoćnik ministra sigurnosti za zaštitu i spašavanje Samir Agić

Agić je istakao da je jutros stanje na požarištima bolje u odnosu na prethodna dva dana te nakon djelovanja helikoptera i kanadera Republike Hrvatske. 

On je naglasio da i dalje postoji potreba za djelovanjem iz zraka. 

Zbog toga je Ministarstvo sigurnosti BiH ostvarilo kontakt s kolegama iz Ambasade Republike Turske i drugih zemalja. Ministarstvo je zatražilo pomoć u vidu dva helikoptera koji bi u toku večeri ili sutra prijepodne trebalo da budu u BiH, kazao je Agić. 

Dodao je da se i danas  na terenu u Jablanici nalaze vatrogasci iz Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo. 

U obilasku požarišta na području općine Jablanica s predstavnicima Ministarstva sigurnosti BiH nalaze se i predstavnici Uprave Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, Općine Jablanica i Civilne zaštite Jablanice, navodi Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije