Fahrudin Radončić izabran za novog/starog predsjednika SBB-a

3
Radiosarajevo.ba
Fahrudin Radončić izabran za novog/starog predsjednika SBB-a
Fena / Radončić u Mostaru

Fahrudin Radončić ponovo je izabran za predsjednika SBB-a na trećem redovnom Kongresu Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) održanom u Narodnom pozorištu u Mostaru. 

Predsjednik SBB-a uoči Kongresa je kazao kako se ovo zasjedanje održava u Mostaru u trenucima kada su bošnjačko-hrvatski odnosi u najtežoj poslijeratnoj fazi.

Dodao je kako je cilj pokazati da je Bosna i Hercegovina jedinstvena teritorija i da je čelnicima ove stranke stalo do harmonizacije odnosa.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

"Govorit ćemo o nekoliko ključnih tema kao što su ekonomija, ekologija i Europa. Iskazat ćemo svoje viđenje aktualne krize, pojave separatizma, problema rješavanja Ustavnih rješenja ali i izbornih zakona", kazao je Radončić, dodavši kako će Kongres ići u smjeru kadrovskog kontinuiteta, ali i ključne kadrovske obnove SBB-a, javlja Fena

Na Kongresu je danas nazočno 127 zastupnika iz cijele BiH, a uz ekspoze predsjednika Radončića, zastupnicima i gostima će se, sa svojim prijedlozima programskih ciljeva, obratiti i najviši dužnosnici SBB-a.

Ministar energije, rudarstva i industrije Vlade FBiH Nermin Džindić imat će izlaganje o stanju u gospodarstvu i industriji u BiH, o iznimno temi ekologije izlaganje će imati federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, o stanju u oblasti socijalne politike govorit će potpredsjednik Vlade FBiH Vesko Drljača, a Mirsad Kacila elaborirat će stanje u oblasti zdravstva.

Nakon njega će Zlatan Muratović govoriti o oblasti obrazovanju, a Kongresu će se sa analizom situacije u RS obratiti i jedan od potpredsjednika SBB-a Admir Čavka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije