Premijer FBiH / Fadil Novalić ugostio novoimenovanog ambasadora Pakistana

12. 11. 2021. u 13:57:00 Fena

Shares: 0

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu novoimenovanog ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH Akhtara Jamila Raoa, saopćio je Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

Novalić je istakao zadovoljstvo današnjim susretom te naglasio da neće biti zaboravljena pomoć koju je Pakistan pružao Bosni i Hercegovini u proteklom periodu.

Sagovornici su složni da su prijateljstvo dviju zemalja i dosadašnji odnosi dobra osnova za unapređenje i jačanje privredne saradnje.

"S obzirom na to da Pakistan ima značajna iskustva u investiranju u cijelom svijetu, ali i naše potrebe, izuzetno smo zainteresirani za mogućnost ulaganja ove prijateljske zemlje u našu privredu. Postoji potencijal i sada je vrijeme da se započne konkretna privredna saradnja i zajednički projekti. Imamo prostora u brojnim oblastima kao što su industrija, turizam i obrazovanje, ali i da ostvarimo veću razmjenu proizvoda u značajnom broju privrednih djelatnosti", rekao je premijer Novalić. 

Ambasador Raoa je istakao opredjeljenje Pakistana da i dalje pruža podršku i unapređuje prijateljske odnose dviju zemalja te da stoji na raspolaganju kako bi investitorima iz ove zemlje bili predstavljeni potencijali koje Bosna i Hercegovina posjeduje.   

Ovo je nastupna posjeta pakistanskog ambasadora koji u Bosni i Hercegovini boravi od kraja septembra ove godine. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)