Fadil Novalić sletio u Sarajevo i javio se na Facebooku: "Vidimo se uskoro"

3
Radiosarajevo.ba
Fadil Novalić sletio u Sarajevo i javio se na Facebooku: "Vidimo se uskoro"
Foto: Radiosarajevo.ba / Novalić sazvao sastanak u ponoć

Fadil Novalić, premijer Vlade Federacije BiH sletio je večeras u Sarajevo.

Kako smo ranije objavili, za noćas u ponoć sazvao je hitan sastanak koji će biti održan u zgradi Vlade.

Na sastanak su pozvani članovi Federalne vlade, predstavnici Elektroprivrede BiH, kao i direktori rudnika u FBiH, predstavnici sindikata te ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

Tema sastanka su rudarski protesti, no članovi njihovog sindikata odbili su da prisustvuju ovom sastanku. 

Dodajmo da dio medija javlja da je sastanak sazvan u ponoć jer je Novalić ujutru na ročištu u slučaju "Respiratori" i da se zbog ročišta i vratio u Sarajevo.

"Činjenica je da premijer Novalić sutra ima ročište, ali je isto tako činjenica da je premijer Federacije BiH dosada mnogo puta bio spreman i jeste pregovarao u svako doba dana i noći kada su bile krizne situacije, a sve u cilju iznalaženja najboljih rješenja. Tako je bilo tokom donošenja Zakona o radu FBiH, penzione reforme, boračkih zakona i sada je spreman razgovarati kako bi se našlo rješenje za rudare", komentirali su ove navode iz Ureda premijera FBiH.

A, premijer se po slijetanju u Sarajevo javio i na Facebooku, objavivši fotografiju s Međunarodnog aerodroma te poručivši: "Vidimo se uskoro."

Napomenimo da se od jutarnjih sati u Sarajevu održavaju protesti rudara, a dio njih je ispred zgrade Vlade ostao i večeras kako bi se ispunili njihovi zahtjevi.

Traži se stavljanje van snage spornih pravilnika - o platama i radnom učinku, te smjena generalnog direktora federalne "Elektroprivrede" i direktora rudnika uglja u sastavu ovog javnog preduzeća. Također, rudari traže i utvrđivanje minimalne plaće od 1.000 KM u rudarstvu u FBiH.

Sve o protestima u Sarajevu možete pratiti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije