Evropska poruka bh. političarima: Slijedite primjer fudbalera!

Radiosarajevo.ba
Evropska poruka bh. političarima: Slijedite primjer fudbalera!

Proces integracija Bosne i Hercegovine u EU tapka u mjestu. Sinoć je fudbalska reprezentacija ove zemlje pokazala šta je moćna timska igra. Fudbaleri su BiH podarili noć uspjeha, noć postignuća.

Mi u BiH imamo tim Evropske unije i pokušavamo postići dogovor o slučaju „Sejdić-Finci“. Time bismo otvorili novu eru za BiH i njene građane. Moja poruka političarima BiH je - pratite primjer fudbalera, ispunite očekivanja i želje građana i dajte im novu budućnost – poručio je tokom obraćanja pred Komitetom za vanjske poslove Evropskog parlamenta u Briselu komesar za proširenje EU Štefan Füle

On je pred poslanicima EP-a govorio o procesu proširenja Unije i koliko je svaka od zemalja Balkana napredovala tokom protekle godine u tom procesu.  Samo je u slučaju BiH, ali i Makedonije, njegovo izlaganje obilježeno tamnim bojama.  Za sve ostale zemlje ono je bilo u znaku pozitivnih vijesti i dobrih nagrada za to.

„Mi ćemo pomoći BiH koliko god je to u našoj moći. Ali, dalji napredak ne ovisi o nama, već o sposobnosti bh. političara da postignu kompromis i otključaju evropsku budućnost za BiH.“

A od sinoć, sa adresa većine političara u Bosni i Hercegovini (SDP, SBB, SDA, SBIH, DF, BOSS, NPS…) stižu čestitke na “historijskom uspjehu reprezentacije”. Možda bi, umjesto čestitke, bilo značajnije da su naučili nešto iz primjera reprezentacije ove zemlje i ekipe okupljene oko nje… Primjerice, o tome kako se “igra” za Bosnu i Hercegovinu.

Baš kako Füle i kaže: „Pratite primjer fudbalera, ispunite očekivanja i želje građana i dajte im novu budućnost.“

Za čestitke je lako...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije